dimarts, 26 de març del 2013

Robots Gregoriduino

Amb l'objectiu de participar al concurs Desafiament Robot 2013, a classe de Tecnologia de 4t ESO i a Tecnologia Industrial de 1r  de Batxillerat hem començat a dissenyar i construir uns robots basats en la placa controladora Arduino i els hem batejat com  Gregoriduinos.
Un dels prototips que tenim fins ara té l'aspecte de la fotografia:


L'hem muntat ràpidament i hem connectat els sensors i els motors de manera provisional per fer proves, hem programat un primer programa seguidor de línia i ens hem adonat de dos problemes:

    1. Els motors tenen poca reducció. Aleshores el robot corre massa ràpid o li has de reduir tant la tensió als motors que casi no tenen força. Açò no té una solució senzilla a banda de canviar els motors per altres amb major reducció.
    2. Els sensors estan posats alineats amb l'eix de les dues rodes. Per tant, quan es trepitja la línia per un sensor, el robot, al girar, no pot deixar de trepitjar-la i funciona malament el seguidor de línia. Per solucionar això posarem els sensors a l'altra part del motor i el canviarem d'orientació, fent-lo de tracció al darrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada